Bijenvlucht 8, 3871JJ Hoevelaken Nederland
+31 6 53 32 79 78 info@jbene.nl
De samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs

Profiel

Profiel

Mijn carrière ben ik begonnen als Radio-officier, en heb ik drie jaar lang op schepen rondgereisd. In die periode heb ik veel geleerd hoe je met techniek en mensen in een besloten omgeving kunt omgaan. Om mijn kennis en ervaringen in technologie verder te ontwikkelen vervolgde ik mijn activiteiten bij de NOS, NOB en Dutchview. Nu ruim 30 jaar later heb ik een enorme kennis en ervaring opgebouwd. Ik heb me verdiept in technologie en wat er voor nodig is om mensen hiermee te kunnen laten werken. Ik heb dwars door het bedrijf heen diverse functies vervuld: Senior Technicus, Projectmanager, Projectleider, Crewmanager en Technisch Manager.

Mijn aandacht gaat altijd uit naar het ontwikkelen en ondersteunen van mensen. Ik weet dat technologie niet kan functioneren zonder dat mensen goed opgeleid zijn.

Mijn kracht is om mensen te enthousiasmeren voor duurzame samenwerking. Daarbij weet ik verbinding te maken tussen bedrijfsleven en onderwijs.Ik ben in staat innovatieve en creatieve oplossingen aan te dragen. Daartoe start ik met een inventarisatie en analyse van de situatie.

In mijn dienstverlening zult u de volgende competenties herkennen: mensgericht, ontwikkelingsgericht, analytisch, gedreven, innovatief en creatief.

Behalve dat ik gepassioneerd werk, besteed ik veel aandacht aan mijn eigen gezin, reizen, wandelen en lezen.

Mijn creativiteit komt in mijn vrije tijd tot leven bij het maken van glas in lood ontwerpen.

Ik ben lid van KIVI de koninklijke ingenieurs vereniging in Nederland.

Ervaringen

Na mijn diensttijd bij de marine ben ik mijn carrière begonnen bij Radio Holland als radio-officier bij de koopvaardij. Begin 1983 ben ik overgestapt naar de NOS/NOB. Gedurende 20 jaar werkte ik als senior support engineer en projectmanager met vele teams. Daarin werkten we samen om reportages in het binnen- en buitenland te realiseren. Hierbij was ik o.a. verantwoordelijk voor de techniek, de bouw van nieuwe faciliteiten en het uitvoeren van complete producties.

Bij de overgang van het NOB naar DutchView heb ik de sprong gemaakt naar het managen van mensen. Als crewmanager heb ik 7 jaar leiding gegeven aan meerdere afdelingen. Ik heb een succesvolle samenwerking opgezet tussen bedrijven, opleidingen en overheidsinstanties. Dit om mogelijkheden te creëren voor instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. In de afgelopen jaren is dit uitgegroeid tot HR beleid bij Dutchview.

Na deze periode heb ik als Technisch manager a.i. mede vorm kunnen geven aan reorganisaties. Eerst bij de overgang van personeel van de technische afdeling van RTL naar Dutchview. En vervolgens bij de integratie van operationele afdelingen na de verkoop van Dutchview aan TEAM Facility.

Met mijn ervaringen in techniek en met mensen heb ik ruim drie jaar gewerkt als projectmanager. Hierbij ging het om de nieuwbouw van de RTL Nieuwsstudio. In deze studio kwamen nieuwe innovatieve technologie en mensen bij elkaar. Dit project en het workflow proces heb ik op 5 mei 2014 afgerond met een succesvolle "Live" gang bij RTL.